• Hodina deťom, 21.3.2024
          • Hodina deťom, 21.3.2024

          • Vyzbieranie dobrovoľného príspevku pre deti v núdzi bola pre mňa hlboko emotívna a obohacujúca skúsenosť. Spolu s ďalšími dobrovoľníkmi sme organizovali zbierky v našej komunite, aby sme podporili deti v ťažkých životných situáciách.

            Vidieť reakcie ľudí, ktorí sa zapájali a prejavovali svoju solidaritu, bolo veľmi povznášajúce. Každý príspevok mal význam a bol dôležitý pre zlepšenie životných podmienok týchto detí.


            Timea Geršiová, Zara Beanoudiova II.C

        • Úspechy žiakov v krajskom kole Geografickej olympiády
          • Úspechy žiakov v krajskom kole Geografickej olympiády

          • Na KK GO na Gymnáziu J. Kráľa v Zlatých Moravciach dňa 19.3.2024 sa zúčastnilo 9 žiakov našej školy v kategóriách A, B, Z. Na prvých priečkach sa umiestnili:

            Kategória A

            Juraj Kmeť (III.C) - 1. miesto

            Lea Tománková (III.A) - 3. miesto

            Kategória B

            Tomáš Minarovič (IV.D) - 2. miesto

            Zoja Martinkovičová (II.C) - 3. miesto

            Kategória Z

            Tomáš Minarovič (IV.D) - 1. miesto

             

            Do CK GO postupuje Juraj Kmeť z III.C triedy a Tomáš Minarovič zo IV.D triedy.

             

            Všetkým súťažiacim žiakom blahoželáme.


            Mgr. S. Krajčíková

        • ART klub na vernisáži výstavy Erika Šilleho
          • ART klub na vernisáži výstavy Erika Šilleho

          • V galérii v Topoľčanoch otvorili novú výstavu popredného slovenského autora Erika Šilleho, s názvom Smutná doba s veselými obrázkami. Šille v nej opätovne lavíruje na hrane gýču, a prostredníctvom akrylových malieb upozorňuje na nebezpečenstvo vlastnej apatie a spoločenského nezáujmu. Venuje sa témam ako násilie, fašizmus, prílišný konzum, politika či iné aktuálne spoločenské problémy, ktoré sú pre odľahčenie aj zaujatie zaobalené do veselých cukríkových farieb. Jeho diela predstavujú správu o stave našej krajiny, pričom vystupujúce postavy - rozprávkové bytosti, komiksoví hrdinovia, ohrozené živočíchy, ale aj bytosti pochádzajúce z vlastnej fantázie autora - sa zväčša len nečinne prizerajú na katastrofu. V piatok 15.3.2024 podvečer sa uskutočnila vernisáž, na ktorej prezradil viac.

            Podľa jeho slov má v obľúbenom repertoári už od strednej školy obyčajný zemiak. V jednej z troch kruhových paspárt práve ten reprezentuje Slováka, ktorý má pocit, že všetko je  proti nemu a sťažuje mu cestu, život. Inde samica mroža ako obeť konzumu, unavená matka po nákupoch a nepraktických kozmetických úpravách sa iba zničene, nevládne rozvaľuje. Alka veľká, ktorú sme v zhone za nenásytnosťou vyhubili, nás na obraze v tichosti opúšťa a odchádza do prázdnoty. V centre nosného diela sa nachádza potápajúci sa vrak lietadla, Lochnesská príšera kričí o pomoc a aj záchranca Superman sa otáča katastrofe chrbtom a radšej letí za výpredajom. Iba národný buditeľ J. F. Rimavský stojí na čele a pozerá sa, čo sa to deje. Smutná doba.

            Obrovské plagáty ukazujú zase expresívnejšiu stranu Šilleho tvorby, v ktorej už nepoužíva čisté línie, jednoliate farby a premyslené ťahy štetcom. Ako sme sa z jeho slov mohli dozvedieť, nápad kresby deodorantom vznikol na jeho cestách v Japonsku, ale pre neho samotného je tento spôsob kresby tušom nekomfortný a veľa výtvorov skončí v koši. Výstavu dotvárajú diorámy, zmenšené modely krajín, ktoré predstavujú výrezy reality a svetelné ozdoby v oknách galérie. Vskutku veselé obrázky.

            Množstvo výrazových prostriedkov je nie len pôžitkom pre oči, ale aj intelektuálnym aspektom. Výstava je výbornou príležitosťou oboznámiť sa s tvorbou tohto vynikajúcich umelca. Dáva možnosť zamyslieť sa nad zložitým bludiskom sveta, nad modernou dobou, ktorej ani autor nerozumie, aj nad vlastným životom.

            Klára Vargová, II.B

          • 1. miesto v krajskom kole Olympiády v nemeckom jazyku

          • V Nitre sa uskutočnilo krajské kolo Olympiády v nemeckom jazyku, na ktorom malo aj naše gymnázium bohaté zastúpenie.

            Súťažilo sa vo viacerých kategóriách podľa veku súťažiacich a tiež v závislosti od toho, či žiak pôsobil v zahraničí alebo má nemecky hovoriaceho rodiča a pod.

            Gymnázium v Topoľčanoch reprezentovali v jednotlivých kategóriách títo žiaci:

            1B  Michal Krumpár

            2A  Samuel Držík

            2B  Viliam Laudon

                   Ivan Galovič

            Olympiáda pozostáva z písomnej časti (čítanie s porozumením, počúvanie s porozumením a test z gramatiky) a ústnej časti (rozhovor na  konkrétne témy, formulovanie príbehu na základe obrázka a pod.)  

            Všetci naši žiaci sa úspešne prepracovali do ústnej časti a aj napriek silnej konkurencii vybojovali vynikajúce umiestnenia. Najúspešnejší bol Samuel Držík z I.C, ktorý získal fantastické 1. miesto v kategórii 2A. O pár dní bude Samko reprezentovať našu školu na celoslovenskom kole v Bratislave, a tak mu želáme veľa šťastia.

            PhDr. Annamarie Mikulová

        • Jarné upratovanie okolia školy
          • Jarné upratovanie okolia školy

          • Dňa 15.3.2024 sa pod záštitou mesta Topoľčany uskutočnilo jarné upratovanie mesta pod názvom "Vypucujme Topoľčany", ktorého sa zúčastnili žiaci našej školy z III.C a III.D triedy. Čistili od odpadkov blízke okolie školy, čím prispeli k jeho skrášleniu.


            Mgr. S. Krajčíková

        • Mediálna výchova v RTVS
          • Mediálna výchova v RTVS

          • Počas písomných maturít zo slovenského jazyka a literatúry bol náhradný program rôznorodý, no azda najviac zaujala exkurzia do RTVS. Vďaka jej zamestnancom žiaci 3. ročníka spoznali zákulisie mnohých známych relácií z obrazoviek. Nahliadli aj do miestnosti réžie, ktorá sa dá nazvať mozgom celého procesu. Niektorí žiaci dokonca využili možnosť vyskúšať si rolu moderátora priamo pred kamerou či prácu kameramana na opačnej strane.
            Keďže ide o miesto, kam sa nedostanete každý deň, určite bolo obohacujúce vidieť aj "opačnú stranu televízora" a môžeme konštatovať, že to vôbec nie je také jednoduché, ako sa môže zdať.

            Mgr. M. Pavlíková

        • Mediálna výchova v Rádiu Topoľčany
          • Mediálna výchova v Rádiu Topoľčany

          • Rádio Topoľčany zorganizovalo 12. marca 2024 pre nás, študentov tretieho ročníka, workshop k prierezovej téme mediálna výchova.

            Na úvod nás oboznámili s krátkou históriou prvého rozhlasového vysielania na svete a na Slovensku i so vznikom samotného Rádia Topoľčany. Tiež sme sa dozvedeli viac o tvorbe rozhlasovej relácie, hudobnej dramaturgii, o fungovaní a riadení rádia. Spoznali sme relácie, ktoré vysiela, ako sú napríklad Jubilanti, Múdre ránko, Zážitkárium s Robom Kajzerom alebo Debatky moderované Nikol Chudziakovou, s ktorou sme sa aj osobne stretli.

            V programe nechýbala ani skupinová aktivita. Tá spočívala vo vytvorení vlastnej relácie. Každý z nás mal potom možnosť ju v podobe krátkeho vstupu nahrať priamo vo vysielacom štúdiu a následne si ju vypočuť.

            Za túto super príležitosť veľmi pekne ďakujeme!

             

            Laura Godálová, III.C

        • Erasmus+, Atény
          • Erasmus+, Atény

          • Čo človeku napadne, keď sa začne skloňovať hlavné mesto Grécka? More, teplo, dovolenka, olivy, antická história,... Presne to nám išlo hlavou, kým sme sa nedozvedeli, že do Atén budú viesť naše kroky vo februári. Počasie nám prialo, a tak sme si náš program predsa mohli užiť ako sa len dalo.

            Naše dopoludnia sa niesli v duchu  rôznych aktivít v rámci projektu Erasmus+, ale i „job shadowingu.“ A to nie len pre p. prof. Natáliu Peciarovú (ktorá to mala celé „pod palcom“), p. prof. Luciu Lojkovú, no i pre nás v sprievode p. prof. Annamarie Mikulovej.

            Zapájali sme sa do vyučovacieho procesu v našej hostiteľskej škole v Maroussi, spoznávali sme sa so študentmi a dozvedeli sme sa ako ich školský systém funguje. Rozdiel od toho nášho bol vidieť už na prvý pohľad. U nás je najhoršia možná známka 5, u nich je však najlepšia 20 a na to, aby prešli, musia dostať známku nad 9,5.

            Zatiaľ čo my na hodinách ticho sedíme, píšeme si poznámky a doma stresujeme nad písomkami, Gréci si veľmi poznámky nepísali, skôr debatovali s učiteľmi (niekedy aj medzi sebou) a viedli rozhovory na ťažké žívotné témy. Učia sa formulovať vlastné názory a tolerovať názory iných. Spozorovali sme, že ich hodiny sú oveľa voľnejšie ako tie u nás a že ich školstvo nie je také striktné ako to naše slovenské. Na predmetoch filozofia, dejepis, náboženstvo alebo grécka literatúra bolo vidieť, že sú hrdí na svoju kultúru, jazyk, vieru a bohatú históriu, nakoľko nám o nich veľa (a veľmi nadšene) rozprávali. My sme zase im predstavili našu kultúru, Jánošíka, slávne bryndzové halušky i korbáčiky, a dokonca dali ochutnať Horalky.

            Na interaktívnej prednáške v lýceu AYLON sme sa dozvedeli niečo viac o gréckych filozofoch ako Aristoteles, Platón či Sokrates, s ktorými boli aténski stredoškoláci familiárni. Diskutovali sme o tom, prečo je alebo nie je  demokracia ideálnou formou politického zriadenia. Po prednáške nás spontánne naučili tanec Sirtaki a na oplátku my ich pesničku Hej sokoly.                         

            Každý deň sme sa po dobrom obede ako Caesar šalát, gyros, či inej gréckej špecialite vybrali objavovať mesto, pretože je naozaj veľké, dokonca má viac obyvateľov ako Slovensko, zvolili sme prepravu metrom... a veru bolo čo pozerať. Posedenie s gréckymi kamošmi pri vlnách mora so zmrzlinou, obdivovanie veľkolepých stavieb  Akropoly (najkrajšej a najviac dych berúcej dominante Atén), návštevy miestnych kostolíkov a spontánne rozprávanie sa s kňazom, aby sme pochopili ich kultúru ešte viac. Samozrejme, že ako správni turisti sme neodolali foteniu každej atrakcie či pamiatky, kupovaniu suvenírov a užívaniu si tej Gréckej historickej atmosféry s mačkami pri nohách a koláčikom z neďalekej tradičnej pekárne v ruke. To sú Atény pre nás.

            Po pristátí lietadla, ktoré bolo pre viacerých z nás novou skúsenosťou, nás ovial chladný vánok domova. Citrusy, ktoré rástli na každom rohu Atén, vystriedali holé koruny stromov a chladnejšie počasie. Nesťažovali sme sa, pretože Horalky a Slovensko samotné nám veľmi chýbalo. Ďakujeme za skvelú príležitosť, zážitky aj skúsenosti, ktoré sme mohli načerpať v najstaršom hlavnom meste Európy. Vďaka projektu Erasmus+ Grécko už nie je pre nás len miestom na mape. Na tento týždeň nikdy nezabudneme, bol skvelou príležitosťou ukázať Grékom čo-to zo slovenskej kultúry.

             

            Klára Vargová (II.B) a Lenka Macková (II.A)

        • Peter Balko a Koloman Kertész Bagala –  beseda o súčasnej slovenskej literárnej, filmovej a scenáristickej tvorbe
          • Peter Balko a Koloman Kertész Bagala – beseda o súčasnej slovenskej literárnej, filmovej a scenáristickej tvorbe

          • Dňa 21.2.2024 sa v priestoroch novej multimediálnej miestnosti Gymnázia v Topoľčanoch uskutočnila beseda v rámci projektu LITERÁRNY KLUB NA CESTE. Našimi hosťami boli vydavateľ Koloman Kertész Bagala (KK Bagala) a spisovateľ, filmový a televízny scenárista Peter Balko.

            Peter Balko  je absolventom a pedagógom Vysokej školy múzických umení v Bratislave. Zvíťazil v literárnej súťaži POVIEDKA 2012 a v roku 2014 napísal román VTEDY V LOŠONCI, za ktorý získal Cenu Jána Johanidesa pre debutujúcich autorov, Cenu Nadácie Tatra Banky v kategórii Mladý tvorca a Cenu čitateľov Anasoft Litera 2015. Kniha vyšla aj po nemecky, francúzsky, maďarsky, bulharsky, poľsky a česky. Autorov druhý román ØSTROV je o sile fantázie, písaní a putovaní za strateným otcom. Bol preložený do poľštiny a češtiny. Ako scenárista sa podieľal na celovečerných filmoch Čiara, Kandidát, DOGG, Smršť a minisérii Moje povstanie.

            Besedu s ním moderoval Koloman Kertész Bagala, ktorý žiakom tretieho ročníka v rámci mediálnej výchovy priblížil aj problematiku fungovania vydavateľstva pôvodnej slovenskej literárnej tvorby  na Slovensku. Tento rok prevzal od pani prezidentky Rad Ľudovíta Štúra za mimoriadne zásluhy o rozvoj Slovenskej republiky v oblasti kultúry a umenia.

            Vydavateľ daroval našej školskej knižnici kolekciou 100 kníh súčasnej slovenskej literatúry z produkcie vlastného vydavateľstva.

            Na konci besedy sa rozprúdila diskusia. Žiaci sa aktívne zapájali a s hosťami diskutovali o viacerých zaujímavých témach týkajúcich sa mediálnej problematiky.

            Mgr. Zuzana Martišková

        • LONDÝN - PARÍŽ - DISNEYLAND
          • LONDÝN - PARÍŽ - DISNEYLAND

          • V dňoch 10. 2. - 16. 2. 2024 sme uskutočnili „dobrodružný“ poznávací zájazd Londýn – Windsor – Paríž – Disneyland, ktorého sa zúčastnilo 49 žiakov 2. a 3. ročníka pod vedením Ing. M. Harwood, Mgr. K. Adamíkovej, Mgr. K. Kuricovej a Mgr. N. Jamborovej s cieľom spoznať nové krajiny. Náš výlet sa začal v hlavnom meste Veľkej Británie, kde sme navštívili pamiatky a atrakcie ako Buckinghamský palác, Big Ben, Katedrálu svätého Pavla, Tower Bridge, London Eye, Múzeum Madame Tussaud’s a mnohé iné. Vyskúšali sme si jazdu mestskou hromadnou dopravou – metrom, DLR vlakom a typickým londýnskym „double deckerom“.

            Súčasťou výletu bola prehliadka hradu Windsor, v ktorom na Veľkú noc prebýva samotný Kráľ Karol III.

            Deň svätého Valentína sme strávili v meste zamilovaných - v Paríži, ktorý sme si vychutnali z Eiffelovej veže a z plavby po rieke Seina. Náš výlet sme ukončili celodenným vstupom do zábavného parku Disneyland Paris, v ktorom sa nachádzalo veľké množstvo atrakcií, zábavy a večerný ohňostroj.

          • Okresné kolo v BASKETBALE dievčat

          • 15.2.2024 sa dievčatá našej školy zúčastnili Okresného kola v basketbale stredných škôl. Za účasti 7 družstiev obsadili 1. miesto a postúpili do krajského kola.

            Školu reprezentovali: Beličinová Sabina III.A, Gerši Gemma I.A, Gregušová Daniela III.B, Hlavaiová Sandra I.D, Macková Lucia I.B, Marková Michaela I.C, Nedeľková Martina I.C, Tomanová Ingrid III.A, Urbanová Simona III.D.

            K úspechu blahoželáme.

            Vedúci družstva: Mgr. M. Pavlík

          • Lyžiarsky kurz DONOVALY – prvý turnus

          • V termíne 5.-9. februára 2024 sa žiaci III. OG, V.OG a I.D zúčastnili na lyžiarskom kurze pod odborným vedením Mgr. Mariána Pavlíka. Žiaci boli rozdelení do štyroch skupín, pričom každý mal svojho vedúceho inštruktora (I. skupina - Mgr. M. Pavlík, II. skupina - Mgr. M. Pavlíková, III. skupina - Mgr. Ľ. Candráková, IV. skupina - Mgr. K. Bakičová). Pohotovosť v nočných hodinách zabezpečoval PaedDr. P. Mada. Lekársku starostlivosť účastníkom lyžiarskeho výcviku poskytoval MUDr. Sándor Krivszkij.

            Hoci nám počasie neprialo, dažďové kvapky nikoho z nás neodradili. Lyžovali sme sa každý deň. Skúsení lyžiari brázdili svahy na Novej holi a tí menej zdatní spolu so začiatočníkmi na Záhradišti. Keď jemné kvapky dažďa vystriedal lejak, praktický výcvik na svahu nám nahradili edukačné videá a filmy o lyžovaní či turistické vychádzky do okolia.

            Večery nám vypĺňali rozmanité aktivity - od hrania bowlingu, biliardu cez hudobný kvíz, ktorý pripravila Mgr. Ľ. Candráková, až po možnosť oddychu v relaxačnom bazéne nášho ubytovacieho zariadenia. Lyžovanie je šport, ktorý sme si všetci obľúbili, a čo je podstatné, zranenia sa nám vyhýbali. Mnohí z nás sa lyžovať naučili a iní sa v ňom zdokonalili.

            Už teraz sa tešíme na ďalšiu lyžovačku či už s rodičmi, kamarátmi, alebo so spolužiakmi.

            Mgr. K. Bakičová

          • Okresné kolo v BASKETBALE chlapcov

          • 13.2.2024 sa chlapci našej školy zúčastnili Okresného kola v basketbale stredných škôl. Za účasti 6 družstiev obsadili 1.miesto a postúpili do krajského kola.

            Školu reprezentovali: Baláži Dávid VIII.OG, Joščák Damián IV.C, Hušek Martin I.B, Janovics Nathan I.B, Juránek Samuel I.B, Krajčír Richard VIII.OG, Krošlák Tomáš IV.A, Kučera Denis IV.A, Podmaník Kristián I.B, Ševčík Timotej III.C, Valent Jakub I.C, Wallenfels Tomas VIII.OG.

            K úspechu blahoželáme.

            Vedúca družstva: Mgr. M. Pavlíková

        • Bola raz jedna trieda...
          • Bola raz jedna trieda...

          • V súčasnej dobe deti v triednych kolektívoch prežívajú rôzne emócie. Nie vždy sú tieto emócie pozitívne, no vždy je cesta podniknúť kroky k riešeniu situácie.

            Triednym komiksom "Bola raz jedna trieda" vyskladali žiaci štyroch tried osemročného gymnázia príbeh triedy, v ktorej sa síce objavila šikana, ale v príbehu spoločne našli správne riešenie, ako pomôcť niekomu, komu je ubližované a tak spolu zastaviť nevhodné správanie.  

            Tvorba triednych komiksov bola inšpirovaná projektom Odpíšeme ti a sprevádzaná videoklipom Jany Kirschner a Separa, Povedz to nahlas.

            Víťazný komiks je triedny komiks IV.OG. Veríme, že v každej triede sa nachádza zdravé jadro, ktoré sa nebude prizerať, keď sa niekomu ubližuje...

        • Beseda s Marekom Ťapákom
          • Beseda s Marekom Ťapákom

          • Koniec kalendárneho roka 2023 sa na Gymnáziu v Topoľčanoch niesol aj v kultúrnom duchu. Naše pozvanie na návštevu a rozhovor v rámci mediálnej výchovy prijal aj herec, režisér, scenárista, tanečník - Marek Ťapák.

            Terézia Ondrušková a Viliam Laudon sa hosťa ujali vtipným úvodným slovom, Alexandra Mihaliková a Nina Bočkajová ho privítali pôsobivým hudobným číslom, žiaci z ART klubu (Vladimír Chrenko, Adela Snopová, Lenka Macková a Miroslav Bujna) prezentovali krátky film, ktorý vytvorili na tému Krása duše, Laura Drábiková a Terézia Ondrušková recitovali ukážky z tvorby našich mladých autoriek - poetiek (Lucia Murínová, Laura Godálová, Patrícia Michalidesová, III.C) a Jasmína Pastieriková s Patrikom Janjicom vyrozprávali príbeh Žiť či nežiť od Simony Martonkovej. Umelecký zážitok doplnil herec svojím umeleckým prednesom básní i sonetov od viacerých autorov.

            Žiaci septimy a tretieho ročníka mali možnosť pridať sa a porozprávať sa s ním ako s priateľom o bežných témach, ktoré v súčasnosti riešia mladí ľudia.

            Nezabudli sa opýtať aj na zážitky z filmovačiek a tiež na tie, ktoré si pán Ťapák pamätá z detstva so svojím otcom, Martinom Ťapákom, významným režisérom. Dozvedeli sa, ako sa písali u nich doma scenáre k filmom Jánošík, Pacho, hybský zbojník a i., akí boli detskí herci kedysi a akí sú dnes, ktoré obdobie života bolo preňho prelomové a ako ho pády posúvali vpred. Marek Ťapák porozprával, že od života dostal aj pár „zaúch“, no vždy vstal, oprášil kolená a kráčal životom ďalej ešte silnejší ako predtým.

            Na záver stretnutia hosťa veľmi potešili portréty, ktoré mu venovali Timea Budajová a Klára Vargová. Ako sám povedal, budú mu pripomínať príjemný deň strávený v našom gymnáziu.

            PhDr. Annamarie Mikulová

        • Tanečný workshop s Jozefom Gogom
          • Tanečný workshop s Jozefom Gogom

          • Balet. Ako úplnému laikovi mi hneď napadne Labutie jazero, tutu sukňa a špičky. Aký je však pohľad tanečníka? O tom, že balet je oveľa viac a môže nás skutočne obohatiť, nám porozprával baletný majster Jozef Goga. Predstavila ho pani Lucia Benková ešte pred pár týždňami a nakoľko nás jeho rozprávanie veľmi zaujalo, rozhodla sa ho p. prof. Mikulová pozvať aj k nám do školy.

            Dňa 21.12.2023 sa na gymnáziu uskutočnila komorná beseda s učiteľom baletu, ktorý pôsobí vo veľkých divadlách v Berlíne aj Moskve, a aj keď nám jeho meno doteraz nič nehovorilo, v baletnom svete sa ozýva z každého kúta. So svojimi vystúpeniami, kde už ako veľmi mladý hrával roly sólistu, precestoval snáď celý svet, a pritom pochádza od nás z Topoľčian.

            Dvere do umenia pootvorilo krásne hudobné číslo v podobe klavírneho a husľového duetu a hlbšie sme sa doň ponorili vďaka dych berúcemu vystúpeniu dievčat z tanečnej skupiny Novum. Tie si na záver vyskúšali baletnú hodinu pod vedením Jozefa Gogu – nezabudnuteľný zážitok.

            Pochopili sme, že balet je nie len krásny, ale aj nesmierne náročný. Už od malička so sebou prináša hodiny driny, ťažké tréningy, čas strávený v tanečnej sále miesto ihriska, momenty, keď treba ísť aj cez bolesť či kultúrne šoky spojené s cestovaním pri predstaveniach. Je to životný štýl, ktorému sa treba prispôsobiť a zmieriť sa s tým, že voľného času je len veľmi málo, no podľa jeho slov to za to stojí.

            Priblížil nám, čím si profesionálny baletný tanečník musí prejsť a prechádza každý deň, spríjemnil atmosféru, vniesol čosi nové do bežných školských dní a v neposlednom rade nás obohatil kúskom umenia. Ďakujeme, že p. Goga prijal naše pozvanie.

            Klára Vargová, II.B

          • Kariérny deň

          • Dňa 18.12.2023 k nám zavítala vzácna návšteva. Zástupcovia slovenských a českých univerzít prišli žiakom topoľčianskeho gymnázia porozprávať o možnostiach vysokoškolského štúdia.

            Od rána to v našej škole žilo. Žiaci s očakávaním a zvedavosťou prechádzali po školských chodbách, hľadajúc pridelené učebne, v ktorých prebiehali prezentácie jednotlivých univerzít. Nadšenie vysokoškolských pedagógov a študentov bolo nákazlivé. Pútavé rozprávanie o vysokoškolskom štúdiu, živote či uplatnení v praxi zaujalo a určite aj presvedčilo našich žiakov, kam sa vydať po absolvovaní gymnázia.

            Obrovská vďaka patrí zástupcom vysokých škôl, ktorí prijali pozvanie a zúčastnili sa na Kariérnom dni pre študentov Gymnázia v Topoľčanoch. Srdečne ďakujeme:

            • Univerzite Komenského v Bratislave
            • Slovenskej technickej univerzite v Bratislave
            • Ekonomickej univerzite v Bratislave
            • Trnavskej univerzite v Trnave
            • Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre
            • Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre
            • Žilinskej univerzite v Žiline
            • absolventom Akadémie Policajného zboru z Okresného riaditeľstva PZ v Topoľčanoch
            • Akadémii ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši
            • Univerzite Karlovej v Prahe
            • Masarykovej univerzite v Brne
            • spoločnosť SCIO

            Veríme, že Kariérny deň pomohol našim žiakom pri smerovaní ďalšieho štúdia a rozhodovaní sa o svojej budúcnosti. Atmosféra tohto výnimočného dňa a príjemné stretnutie s pedagógmi, študentmi či  absolventmi univerzít na pôde našej školy nám zostane v pamäti.

            PaedDr. Natália Peciarová

            Foto: Matúš Gono

          • Vianočné tvorivé dielne v Zariadení sociálnych služieb „MÔJ DOMOV“

          • Dňa 14. decembra 2023 sme sa ako kolektív žiakov triedy IV.OG z Gymnázia Topoľčany zúčastnili na Komunitnom dni s názvom „Vianočné tvorivé dielne“ v Zariadení sociálnych služieb „MÔJ DOMOV“.

            Pre klientov zariadenia sme si pripravili hudobné vystúpenie v podobe kolied, ktoré si spolu s nami veselo zaspievali aj seniori z viacerých topoľčianskych zariadení a komunitných centier. V tento deň sme spoločne tvorili vianočné ikebany, zdobili medovníky, piekli oblátky a vyrábali originálne vianočné pozdravy.

            Spolu so seniormi sme prežili príjemné dopoludnie, dopočuli sme sa mnoho zaujímavých zážitkov, spoznali mnoho milých ľudí a v neposlednom rade sme si užívali vianočnú atmosféru, ktorú dotvárala vôňa punču a ihličia. Všetci hodnotíme podujatie veľmi kladne a už teraz sa tešíme na ďalšie podobné akcie.

            Nina Bočkajová, IV.OG

            Foto: Mgr. Marián Kišac

    • Kontakty

      • Gymnázium
      • +421 38 532 47 47, +421 911 195 626
      • Ul. 17. novembra 1180, 955 01 Topoľčany Slovakia
      • 038/ 532 47 47
      • 038/ 532 64 47, 0911 195 626
      • Po - Pia 8.00 - 14.00 V čase letných prázdnin sú úradné hodiny pre verejnosť vymedzené od 8.00 do 12.00 hod.
      • Pre kontakt so zamestnancami uveďte na vrátnici meno zamestnanca. Súkromné mobilné telefónne čísla neposkytujeme.
      • Webová stránka https://gymtop.edupage.org/ sa v čo najväčšej miere snaží o dodržiavanie platnej legislatívy ohľadne prístupnosti webových stránok – novely č. 570/2009 zákona č. 275/2006 Z.z. o informačných systémoch verejnej správy a platného výnosu.
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
  • Staňte sa naším fanúšikom