• Trenčiansky robotický deň 2024
          • Trenčiansky robotický deň 2024

          • Stredná odborná škola, Pod Sokolicami 14, Trenčín organizovala v dňoch 12.-13. júna 2024 18. ročník medzinárodnej súťažnej prehliadky robotov, Trenčiansky robotický deň, ktorej cieľom je popularizácia vedy a techniky medzi žiakmi základných a stredných škôl. 

            Na súťažnej prehliadke vyhlásenej Ministerstvom školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR našu školu reprezentovali: Martin Ballo, Marek Višenka, Tomáš Nováčik, Michal Babala a Lukáš Štreicher.

            V kategórii DoIt! do 16 rokov získal Martin Ballo 2. miesto a v kategórii Follower Hard do 16 rokov Marek Višenka 5. miesto.

            Blahoželáme a všetkým zúčastneným želáme veľa úspechov v ďalších robotických súťažiach.

            Mgr. Alžbeta Rybnikárová

        • Individuálna žiacka mobilita na Sicílii/ Erasmus+
          • Individuálna žiacka mobilita na Sicílii/ Erasmus+

          • Dňa 27. apríla 2024 sme v rámci programu Erasmus+ vycestovali na Sicíliu, kde sme strávili jeden mesiac na strednej škole v meste Messina. Tento pobyt nám priniesol množstvo zážitkov a nových skúseností.

            Vďaka štúdiu na miestnom lýceu sme mali možnosť všimnúť si rozdiely v školskom systéme. Hoci po anglicky vedeli iba niektorí učitelia, všetci sa nám ochotne snažili vysvetliť preberané učivo. Veľmi nápomocní boli aj naši spolužiaci. Mali sme tiež príležitosť spoznať miestnu kultúru a životný štýl. Navštívili sme niekoľko historických miest, ako napríklad Castello di Milazzo, katedrálu Duomo di Messina alebo antické grécke divadlo v Taormine.

            Náš Erasmus+ pobyt v Messine bol nezabudnuteľným zážitkom, ktorý nás obohatil v mnohých oblastiach. Priniesol nám nové poznatky, priateľstvá a spomienky, na ktoré nikdy nezabudneme. Sme vďační za túto príležitosť a tešíme sa na ďalšie podobné projekty, ktoré nám umožnia objavovať svet za hranicami Slovenska.

                                                                                           Michal Fráter a Dominik Rosa, III.C

        • Individuálna žiacka mobilita v Španielsku / Erasmus+
          • Individuálna žiacka mobilita v Španielsku / Erasmus+

          • V dňoch 24.4.-23.5.2024 sme ako prvé žiačky nášho gymnázia dostali úžasnú príležitosť vycestovať na  individuálnu žiacku mobilitu v rámci projektu Erasmus+. Na jeden mesiac sme sa tak stali študentkami katalánskej strednej školy Montserrat Roig v meste Terrassa v Španielsku.

            Spočiatku sme boli dosť neisté a napäté, no vďaka milým domácim to netrvalo dlho. Hneď druhý deň po príchode sme boli srdečne privítané v novej škole. Zvítali sme sa s pani koordinátorkou Annou, vedením školy a novými spolužiakmi. Boli veľmi milí a pozorní. Nie nadarmo sa vraví, že Španieli sú priateľský národ. Od prvých chvíľ bolo vidno kultúrne rozdiely a odlišné postoje. Napríklad predstava cesty do školy 20 minút pešo bola pre našich spolužiakov neprijateľná, no pre nás každodenná prirodzená realita.

            Okrem štúdia sme mali možnosť spoznávať španielsku – katalánsku kultúru, zákutia mesta Terrassa, jeho nezameniteľnú atmosféru, miestne špeciality a životný štýl obyvateľov. Potulky po Terrasse i tie po Barcelone sú nezabudnuteľné. Barcelonu sme navštívili niekoľkokrát, no stále v nej bolo čo objavovať. Je to nádherné mesto plné kultúry a na život v nej by si zvykol každý. Vďaka pestrému pôvodu našich spolužiakov sme  mali možnosť zoznámiť sa aj s inými kultúrami, keďže niektorí spolužiaci pochádzali z Maroka, Brazílie či iných kútov sveta.

            Výučba prebiehala v katalánčine, čo bolo samozrejme veľkou výzvou, no vďaka prívetivým učiteľom a spolužiakom, to všetko prebiehalo hladko. Študijné výzvy neboli však jediné, ktorým sme museli čeliť. Jazyková bariéra v obchodoch, kedy aj obyčajné nakupovanie šunky prebiehalo dvadsať minút, či vystriedanie štyroch lekárov, pokým aspoň jeden z nich vedel povedať ,,It´s okay!” sú vtipné momenty, na ktoré nikdy nezabudneme. Taktiež sme mali možnosť presvedčiť sa o tom, aký živý národ Španieli skutočne sú a ako ľahko vás vedia prijať za svojich.

            To, čo si však z našej mobility odnášame najviac sú nové medzinárodné priateľstvá, nadobudnutá samostatnosť, životné zručnosti, celková schopnosť adaptácie, vynaliezavosť, flexibilita a v neposlednom rade zistenie, aké iné môže vzdelávanie byť. Sme vďačné za možnosť absolvovať takúto zahraničnú mobilitu, ktorá nám priniesla skúsenosti s iným spôsobom života a vzdelávania

            Miriam Mečárová (III.C), Andrea Zubatá a Simona Urbanová (III.D)

        • Vyhodnotenie literárnej súťaže O cenu Dominika Tatarku 2024
          • Vyhodnotenie literárnej súťaže O cenu Dominika Tatarku 2024

          • Vo štvrtok 30. mája 2024 sa v kultúrnom dome v Plevníku-Drienovom uskutočnilo slávnostné vyhodnotenie XXI. ročníka celoslovenskej literárnej súťaže O CENU DOMINIKA TATARKU 2024.

            V programe si hostia vypočuli dramatizované predčítanie úryvku z knihy Navrávačky v podaní Petra Hudáka z Púchova a pripravená bola i výstava KARPATSKÝ PASTIER – život a dielo Dominika Tatarku.
            V tomto ročníku sa do súťaže prihlásilo 78 autorov, ktorých literárne práce hodnotila odborná porota.
            Z našej školy v 2. kategórii získala Patrícia Michalidesová (III.C) Cenu poroty za prózu (Nočná mora) a za súbor básní (Farebný príbeh a i.).

            Patrícia Michalidesová

        • JavaScript Cup a Python Cup - programátorské súťaže
          • JavaScript Cup a Python Cup - programátorské súťaže

          • Dňa 15.5.2024 sa konalo celoštátne kolo súťaží v programovaní v jazykoch JavaScript a Python. Súťaže boli určené pre žiakov 8. a 9. ročníka ZŠ a 1. - 4. ročníka stredných škôl, resp. žiakov tercie až oktávy osemročných gymnázií. Zúčastnilo sa ich 16 žiakov v JavaScript Cup a 599 žiakov v Python Cup.

            Úlohy boli pripravené predovšetkým pre žiakov, ktorí majú záujem o programovanie v jazyku JavaScript s využitím canvas v kombinácii s HTML5 a knižnice turtle.js a v jazyku Python s využitím jeho grafických možností výhradne iba pomocou modulov turtle a tkinter.JavaScript Cup.

            Súťaž trvala 90 minút a boli v nej 3 súťažné úlohy.

            V JavaScript Cup našu školu úspešne reprezentoval Michal Fráter z III.C triedy, ktorý obsadil 3.miesto.

            Úspešným riešiteľom v Python Cup sa stal Timotej Vaško z III.D triedy.

             Srdečne blahoželáme !

                             Ing. I. Valachová, Mgr. R. Krošlák

        • Olympiáda mladých vedcov 2024
          • Olympiáda mladých vedcov 2024

          • V dňoch 26. - 31. 5. 2024 sa v Bratislave konalo celoštátne kolo 21. ročníka Olympiády mladých vedcov, do ktorého postúpilo  26 žiakov.  

            Do finále sa prebojoval a našu školu veľmi úspešne reprezentoval Michal Krumpár zo IV.OG triedy.     

            Po náročnom týždni, kde preukazoval nielen svoje vedomosti, ale aj praktickú experimentálnu činnosť z troch prírodných vied - biológie, fyziky a chémie, obsadil krásne 2. miesto.

            Má možnosť postúpiť do medzinárodného kola.

            Srdečne blahoželáme !

            Ing. I. Valachová, Mgr. E. Kúdelová, Mgr. K. Dřízhalová

        • IQ Olympiáda 2024
          • IQ Olympiáda 2024

          • 📣 4. júna 2024 sa uskutočnil 13. ročník súťaže IQ olympiáda. Levoča mala tú česť privítať finalistov z celého Slovenska, 60 najšikovnejších z viac ako 11 000 zapojených detí. V mestskom divadle si zmerali sily v logickom myslení. Malí olympionici riešili vyše 80 teoretických a praktických úloh.

            Do celoslovenského kola 13. ročníka IQ olympiády sa prebojovala aj žiačka našej školy - Karolína Trgiňová z II.OG, ktorá sa spomedzi 11 314 prihlásených súťažiacich vo finále umiestnila na krásnom 9. mieste. 🏅

            Karolínke srdečne gratulujeme!👏

            Foto zdroj: Facebook – IQ olympiáda

        • Literárna Villa Zerna 2024
          • Literárna Villa Zerna 2024

          • Literárny klub PoeMa v Hornom Srní, Obecná knižnica v Hornom Srní a obec Horné Srnie zorganizovali už 11. ročník celoslovenskej literárnej súťaže Villa Zerna 2024, ktorej vyhodnotenie sa uskutočnilo dňa 7. júna 2024 v Hornom Srní.

            V rámci vyhodnotenia bol pripravený program, v ktorom nám žiaci ZŠ z Horného Srnia a ZUŠ z Nemšovej predviedli svoje tanečné a hudobné vystúpenia.

            Odborná porota udelila ceny v štyroch vekových kategóriách. V tretej kategórii získala 2. miesto za poéziu Martina Aneštíková (IV.D) a 3. miesto za poéziu Laura Godálová (III.C). V štvrtej kategórii si 1. miesto za poéziu pre deti a mládež prevzala pani  Mgr. Zuzana Martišková.

        • Slovo 2024
          • Slovo 2024

          • Vo štvrtok 6. júna 2024 sa v Pálffyho paláci v Bratislave konalo vyhodnotenie 9. ročníka celoslovenskej literárnej súťaže SLOVO, ktorej vyhlasovateľom je vydavateľstvo Orbis Pictus Istropolitana. Téma tohtoročného ročníka znela: Chcete žiť ako vaši rodičia?

            V historickom centre hlavného mesta nás privítalo nielen výnimočné prostredie paláca, ale i členovia odbornej poroty v zložení: predseda Asociácie spisovateľov Slovenska a zároveň aj predseda poroty Peter Juščák, spisovatelia Erik Ondrejička, Silvester Lavrík, organizátori a moderátori súťaže. Slávnostnú atmosféru umocnil hudobný program a účasť známych osobností ako Anna Jakab-Rakovská a Alexander Bárta. Pre víťazov boli pripravené hodnotné ceny a výborné jedlo.

            Našu školu vo finále súťaže reprezentovali dve žiačky. V štvrtej kategórii POÉZIA SŠ získala Laura Godálová (III.C) 3. miesto a Lucii Murínovej (III.C) udelila porota čestné uznanie.

            Lucia Murínová, III.C

        • Prečo mám rád slovenčinu, prečo mám rád Slovensko?
          • Prečo mám rád slovenčinu, prečo mám rád Slovensko?

          • Keď som vstúpila do mesta Nové Zámky, vedela som, že ma čaká niečo výnimočné. Súťaž sa mi vryla do pamäti ako deň plný inšpirácie a hrdosti. Táto udalosť nebola len obyčajnou súťažou, ale oslavou krás našej reči a krajiny. Atmosféra, ktorá bola od začiatku naozaj veľkolepá, ma zahrnula svojím entuziazmom. Pri soche Antona Bernoláka som cítila hrdosť na nás, Slovákov, že sme ako malý národ dokázali predviesť náš talent v tom najlepšom svetle.
            Uvítací program bol plný kultúrnych zážitkov a príhovorov srdečných ľudí. Na ceremónii vystúpili významní hostia, vrátane primátora mesta a zástupcov z ministerstva školstva a kultúry, ktorí svojimi povzbudzujúcimi slovami podporili všetkých účastníkov. Ich príhovory ešte umocnili pocit významnosti podujatia nielen ako jednorazového vystúpenia, ale poukázali na každodenné výzvy, ktoré má Slovák prijímať a pasovať sa s nimi.
            Súťažiaci reprezentovali svoje literárne diela s obrovským nadšením a láskou k slovenčine a Slovensku. Každý príbeh bol jedinečný a obohacujúci, čo len podčiarklo bohatstvo našej kultúry a v poslucháčovi zanechalo hlboký dojem.

            Som vďačná za možnosť byť súčasťou tohto podujatia. Ďakujem organizátorom za ich nesmiernu prácu, účastníkom za ich vášeň a kreativitu a hosťom za ich podporu a milé slová. Teším sa na ďalší ročník, kde budeme môcť opäť spoločne oslavovať krásu nášho jazyka a Slovenska.

                                                                                       Zoja Martinkovičová II.C

          • Fyzikálna olympiáda

          • Dňa 17.4.2024 sa uskutočnilo krajské kolo FO kat E. v Nitre. Našu školu veľmi úspešne reprezentoval Michal Kumpár zo IV. OG. Obsadil 4. miesto v KK a 1. miesto v okresnom kole FO.
            Krajské kolo FO kat. B,C,D sa konalo v Nitre 15.5.2024. Do krajského kola postúpili a školu reprezentovali Dominik Ďurák (I.C) v kat. D obsadil 6.- 8. miesto a Klára Vargová (II.B) v kat. C obsadila 8.- 9. miesto.
            Dňa 21.5.2024 sa uskutočnilo okresné kolo FO kat G. na ZŠ, Hollého ul. v Topoľčanoch. Našu školu veľmi úspešne reprezentovali Karolína Trgiňová a Marek Višenka z II. OG. Získali 1.- 2. miesto.
            Prípravu zabezpečovali Ing. I. Valachová a Mgr. Lucia Lojková.
            Srdečne blahoželáme!

      • Kontakty

        • Gymnázium
        • +421 38 532 47 47, +421 911 195 626
        • Ul. 17. novembra 1180, 955 01 Topoľčany
          Topoľčany
          Slovakia
        • 038/ 532 47 47
        • 038/ 532 64 47, 0911 195 626
        • Po - Pia 8.00 - 14.00

          V čase letných prázdnin sú úradné hodiny pre verejnosť vymedzené od 8.00 do 12.00 hod.
        • Pre kontakt so zamestnancami uveďte na vrátnici meno zamestnanca.
          Súkromné mobilné telefónne čísla neposkytujeme.
        • Webová stránka https://gymtop.edupage.org/ sa v čo najväčšej miere snaží o dodržiavanie platnej legislatívy ohľadne prístupnosti webových stránok – novely č. 570/2009 zákona č. 275/2006 Z.z. o informačných systémoch verejnej správy a platného výnosu.
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje
    • Staňte sa naším fanúšikom