• 85. VÝROČIE ZALOŽENIA GYMNÁZIA V TOPOĽČANOCH
          • 85. VÝROČIE ZALOŽENIA GYMNÁZIA V TOPOĽČANOCH

          • Tento rok si pripomíname 85. výročie založenia Gymnázia v Topoľčanoch. Budova gymnázia sa nachádza v centre mesta. Celkový príjemný dojem dotvára okolitá školská záhrada. V súčasnosti sa v škole vzdeláva do šesťsto  žiakov. Od roku 1936 jej bránou prešlo viac ako 10 000 absolventov.

            Gymnázium je všeobecne vzdelávacou inštitúciou a žiaci počas štúdia majú priestor spoznať svoje schopnosti, nadanie a následne si zvoliť pre seba tú najvhodnejšiu vysokú školu. Súčasní mladí ľudia vyrastajú v inom čase a v inom prostredí ako sme vyrastali my. Stále sú medzi nimi takí, ktorí sa radi vzdelávajú a dávajú si vysoké ciele. Práve takých naša škola a spoločnosť potrebujú.

            Naša škola už 85. rokov ponúka vzdelanie so širokým výberom voliteľných predmetov. Spolupracujeme s vysokými školami a univerzitami na Slovensku, ale aj v zahraničí. Úspešnosť prijatia našich absolventov na vysoké školy doma i v zahraničí je približne 98%.

            Stále viac a viac sa hovorí, že škola má byť kvalitnou službou, ale moje presvedčenie je, že škola by mala byť kvalitnou inštitúciou.

            Našej škole do ďalších rokov prajem, aby v priestoroch rezonovali viac slová ako vzdelanie, zodpovednosť, slušnosť, výchova, pravidlá a poriadok, tak ako v dobrej rodine. Veď škola je odrazový mostík do úspešného života každého z nás.

            Študentom prajem, aby objavili čaro vzdelávania. Aby mali radosť z premýšľania, bádania, hľadali zmysel a príčiny javov okolo nás. A, samozrejme, veľa úspechov pri štúdiu a aj v osobnom živote.

            Zamestnancom prajem, aby s radosťou chodili do školy, cítili sa dobre v pracovnom prostredí a pamätali, že na každý problém je riešenie. Želám im do budúcich rokov veľa šikovných, po vzdelaní túžiacich žiakov a radosť z učenia a učenia sa.

            Na záver mi dovoľte poďakovať sa všetkým tým,  ktorí robia naše gymnázium kvalitnou a obľúbenou vzdelávacou inštitúciou.

            No a tým, ktorí si želajú byť súčasťou našej školy a nášho tímu prajem úspešný krok do lepšej budúcnosti.

            PaedDr. Martina Mazáňová, PhD.

            riaditeľka školy

            Z_historie_skoly_-_Mgr._H._Kopecka.pdf

        • Vianočná pošta
          • Vianočná pošta

          • Vianočné sviatky majú byť o rodinnej pohode, harmónii, tradíciách a láske. A práve láska sa dá v mnohých podobách šíriť aj do zariadení sociálnych služieb, kde krajšie Vianoce môžete spraviť aj ľuďom, ktorých nepoznáte.

            Žiaci topoľčianskeho gymnázia sa aj tento rok rozhodli potešiť klientov v Zariadení sociálnych služieb Môj Domov v Topoľčanoch vianočnou poštou. Pod odborným dohľadom Mgr. Zuzany Martiškovej a Mgr. Daniely Laukovej sa žiakom I.B triedy spoločnými silami podarilo vytvoriť 230 originálnych pohľadníc, napísať vianočné vinše a potešiť nimi všetkých klientov zariadenia.

            Vianočná pošta - jeden z tradičných symbolov Vianoc, ktorý dnes už akosi vyšiel z módy, je pre klientov takýchto zariadení ozajstný dar. Rukou písané vianočné prianie je symbolom toho, že na týchto ľudí niekto myslí.

            Nielen pohľadnice, ale aj krásne vianočné piesne spríjemnia chvíle všetkým ľuďom už v spomínanom zariadení. O kultúrny program sa postarali Nina Bočkajová, Mária Kováčiková Lucia Petríková a Rebeka Vašková, žiačky II.OG triedy, a my veríme, že po doručení našej pošty a hudobného pozdravu urobíme týmto ľuďom Vianoce ešte radostnejšie.

            Vianočná pošta prepojila pisateľov a príjemcov. Veríme, že tieto malé prejavy ľudskej nezištnosti a lásky k blížnemu prinavrátia všetkým klientom radosť z Vianoc aj vďaka pocitu, že si na nich niekto spomenul.

             

                                                                                                                                                        Mgr. Ľubica Candráková

        • MARATÓN PÍSANIA LISTOV
          • MARATÓN PÍSANIA LISTOV

          • Milí učitelia, spolužiaci, rodičia,

                  aj v tomto školskom roku sa naša škola zapája do akcie Maratón písania listov, ktorú organizuje celosvetová organizácia na ochranu ľudských práv Amnesty International.

                 Maratón je najväčšia medzinárodná akcia na podporu nespravodlivo väznených, prenasledovaných alebo utláčaných ľudí. Amnesty International ju organizuje každý rok okolo 10. decembra, keď si po celom svete pripomíname Medzinárodný deň ľudských práv.

                 Keďže žijeme v čase pandémie, chceme vám ponúknuť online verziu tejto akcie. Na uvedenej adrese https://maraton.amnesty.sk/online si môžete nájsť všetky príbehy ľudí, ktorým môžete aj vy pomôcť. Jednoducho si vyberte niektorý z nich a následne podpíšte online petíciu.

                 Priamo obetiam bezprávia je možné písať listy solidarity a vyjadriť im tak podporu. Výsledky sú viditeľné okamžite. Už v priebehu akcie sú ľudia oslobodzovaní z väzenia, nečinné úrady začínajú konať, zlé zákony sa menia alebo rušia. Avšak nie vo všetkých prípadoch sa podarí dosiahnuť to, čo požadujeme. Jedno však majú spoločné – listy sú obrovskou podporou pre obete nespravodlivosti a ich blízkych. Sú pre nich nádejou a dôkazom, že sa na nich nezabudlo.

                 Tešíme sa a veríme, že sa v tomto predvianočnom čase zapojíte.

                 Mgr. B. Margová, predsedníčka PK spoločenskovedných predmetov

          • Mikuláš 2021

          • Začiatok decembra máme už všetci spojený so sviatkom svätého Mikuláša. Keďže máme na gymnáziu mnoho šikovných a poslušných študentov, ktorí si odmenu zaslúžia, Mikuláš našu školu neobišiel a zavítal k nám v pondelok 6. decembra. V to ráno po príchode do školy sme zistili, že sa celá dlho pripravovaná udalosť možno neuskutoční, keďže nám pošta nestihla doručiť mikulášsky kostým. Stal sa ale malý predvianočný zázrak a napokon sme po zmobilizovaní množstva známych v okolí dokázali vyskladať skvelý mikulášsky outfit. Náš mini sprievod na čele s čertami neobišiel ani jednu triedu. Aj keď podľa slov paní a pánov profesorov občas nejaký žiak vystrčí rožky, anjelikovia usúdili, že sladké potešenie si zaslúžia všetci a každému sa ušla malá odmena. V niektorých triedach Mikuláša potešili decká aj pesničkou či tančekom. Všetko sa podarilo nad naše očakávania a veríme, že sme študentom spríjemnili jeden z posledných predvianočných dní v škole.

            Kristína Kyseľová, III.D

          • Retro deň

          • Deň boja za slobodu a demokraciu je sviatok, ktorý sa neodmysliteľne spája s históriou nášho štátu. Pre naše gymnázium je tak významným, že po ňom dostalo dokonca meno. Preto sme si ho aj tento rok museli pripomenúť vo veľkom štýle. 

            Tento jedinečný deň sme sa rozhodli spríjemniť žiakom už tradičným RETRO DŇOM. Keďže nám pandemické opatrenia nedovolili usporiadať veľkú „tancovačku“, zorganizovali sme aspoň súťaž o najlepšiu retro triedu. Podmienkou bolo, aby čo najviac účastníkov prišlo v originálnych retro outfitoch. Sme nesmierne radi, že sa z každej triedy rozhodlo niekoľko ľudí zapojiť, no naše srdcia s najlepšími outfitmi a najväčším počtom zapojených si získali tieto triedy:

            Mladšie ročníky OG: II.OG

            Prvý ročník: I.C

            Druhý ročník: II.C

            Tretí ročník: III.D

            Štvrtý ročník: IV.D

            Celkovým víťazom a putovnú topánku si od nás odniesla II.C. Špeciálnu cenu za najlepšieho jednotlivca sme sa rozhodli udeliť Miškovi Masarovi z I.OG. Celý deň chodili po triedach zástupcovia ŽŠR a zhotovovali fotografie, aby si každá trieda odniesla spomienku na tento obyčajne neobyčajný piatok. Taktiež sme sa počas veľkej prestávky stretli v podkroví, kde sme si aspoň trošku pripomenuli atmosféru RETRO DŇA 2019 príjemnými oldies melódiami, spoločným stretnutím a kopou smiechu. Sme naozaj radi, že sa nám podarilo tento rok zorganizovať RETRO DAY prezenčne v škole a že sme videli kopu žiakov aj učiteľov v kúskoch svojich rodičov či starých rodičov. Podľa počtu účastníkov a následných ohlasov reakcií vieme, že sa akcia tešila veľkému úspechu a už sa nevieme dočkať na ďalší ročník!

            Autor článku: Kika Kyseľová

             

            Foto: Matúš Gono, Filip Gono, Mgr. Marián Kišac

      • Kontakty

        • Gymnázium
        • +421 38 532 47 47, +421 911 195 626
        • Ul. 17. novembra 1180, 955 01 Topoľčany Slovakia
        • 038/ 532 47 47
        • 038/ 532 64 47, 0911 195 626
        • Po - Pia 8.00 - 14.00 V čase letných prázdnin sú úradné hodiny pre verejnosť vymedzené od 8.00 do 12.00 hod.
        • Pre kontakt so zamestnancami uveďte na vrátnici meno zamestnanca. Súkromné mobilné telefónne čísla neposkytujeme.
        • Webová stránka https://gymtop.edupage.org/ sa v čo najväčšej miere snaží o dodržiavanie platnej legislatívy ohľadne prístupnosti webových stránok – novely č. 570/2009 zákona č. 275/2006 Z.z. o informačných systémoch verejnej správy a platného výnosu.
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje
    • Staňte sa naším fanúšikom