• Baťov kanál - odborná exkurzia z environmentálnej výchovy
          • Baťov kanál - odborná exkurzia z environmentálnej výchovy

          • PK GEG i v tomto školskom roku pripravila pre žiakov školy odbornú exkurziu z ENV.

            16. mája 2024 v sprievode vyučujúcich RNDr. M. Krajčíka a Mgr. S. Krajčíkovej sa 28 žiakov školy plavilo Baťovým kanálom zo Skalice do Strážnice. Pozorovali zásahy človeka do prírodného prostredia, oboznámili sa s dôvodmi výstavby kanála a súčasným jeho využitím.

            Následne navštívili mesto Strážnice, prezreli si areál zámku s parkom a expozície v interiéri zámku. Odborný výklad pracovníkov navštívených lokalít dopĺňal výklad sprevádzajúceho vyučujúceho v priebehu celej exkurzie. Exkurzia splnila svoj cieľ, žiaci si z exkurzie odniesli jedinečné zážitky.

            RNDr. Milan Krajčík

        • Štúrovo pero 2024
          • Štúrovo pero 2024

          • V dňoch 19. a 20. 4. 2024 sa v Krajskej knižnici Ľudovíta Štúra vo Zvolene uskutočnilo vyhodnotenie 30. ročníka celoslovenskej súťaže stredoškolských a vysokoškolských časopisov Štúrovo pero 2024.

            Tento rok sa do súťaže prihlásilo až 63 stredoškolských a vysokoškolských časopisov, 21 online projektov a 82 novinárov z celého Slovenska.

            Našu školu v kategórii Stredoškolské časopisy a Online žurnalistika zastupovali a inšpiratívne podnety získavali Matúš Gono zo IV.C a Simona Zifčiaková z VIII.OG.

            Mgr. Miriam Marková

          • Krajské kolo v MIX-VOLEJBALE stredných škôl

          • 7.5.2024 sa v telocvični Gymnázia v Zlatých Moravciach konalo Krajské kolo v MIX-VOLEJBALE stredných škôl.

            Za účasti 6 stredných škôl naše družstvo obsadilo 3. miesto, čo je pri tak silnej konkurencii veľký úspech.

            Školu reprezentovali: D. Baláži VIII.OG, S. Beličinová III.B, L. Bezáková IV.C, E. Eliaš IV.A, N. Fiantoková VIII.OG, D. Gregušová III.B, J. Jakub III.B, V. Laudon IV.C, T. Lukoťka III.D, V. Madarászová III.D, I. Mazáň IV.A, K.E. Šrámková IV.OG

            Chlapcom a dievčatám k úspechu blahoželáme

            Mgr. K. Bakičová, Mgr. M. Pavlíková

        • Návšteva zo Španielska, Erasmus+
          • Návšteva zo Španielska, Erasmus+

          • Cestovanie a spoznávanie nových kultúr nám prináša množstvo nových príležitostí, priateľstiev a nezabudnuteľných zážitkov. O tom sme sa presvedčili na vlastnej koži vďaka projektu Erasmus +, v rámci ktorého nás navštívilo 10 žiakov sprevádzaných ich pedagógmi, ktorí k nám pricestovali z katalánskeho mesta Terrassa.

            Našich hostí sme privítali tradičným slovenským zvykom - chlebom a soľou. Žiaci Gymnázia si pripravili bohatý program, ktorý pozostával z ukážok slovenských ľudových tancov a piesní. Hostia boli príjemne prekvapení aj z ukážky tanga a flamenca v podaní našich žiakov. Po ukončení hlavného programu sme nových spolužiakov a ich pani učiteľky previedli po škole a ukázali im, ako to na Gymnáziu chodí. Taktiež sme navštívili mestskú radnicu, ktorou nás sprevádzal viceprimátor, pán Želiska. Po návšteve radnice našich hostí čakala prehliadka Topoľčian pod vedením Dominika Ďuráka, ktorý si pripravil odborný výklad o našom meste. Utorkové dopoludnie sme strávili spoznávaním španielskej a katalánskej kultúry. V rámci osláv sviatku St. Jordis Day sme ako dar od hostí dostali ruže, ktoré sú typickou súčasťou pri týchto oslavách. Po vyučovaní sa skupina sprevádzajúcich žiakov a našich španielskych priateľov vybrala do mestskej galérie, kde sme sa zúčastnili prehliadky výstavy Erika Šilleho a preberali naše rôzne pohľady na umenie. Zabavili sme sa spevom obľúbených slovenských aj zahraničných piesní, pri ktorých nás na klavíri doprevádzal Vladimír Chrenko. Podvečer sme strávili v kaviarni, kde sme sa všetci viac zblížili a dozvedeli mnoho nového o oboch kultúrach. Nasledujúce ráno nás síce neprivítalo príjemným počasím, ale cieľ našej cesty zostal nezmenený. Navštívili sme Apponyiho knižnicu v Oponiciach, kde nás čakala odborná prednáška o histórii tejto knižnej zbierky a kaštieľa v anglickom jazyku. Po prehliadke sme sa presunuli do múzea, kde sme si rozšírili obzory v oblasti histórie rodu Apponyiovcov. Všetci sme si aj napriek nepriaznivému počasiu užili zaujímavý výlet a spokojní sa vrátili do Topoľčian. Vo štvrtok sa naši hostia potrápili slovenskými jazykolamami a spoločne sme sa priučili tradičným tancom z oboch krajín. Neskôr sa naši priatelia spoločne s prvákmi vybrali na výlet do Nitry, kde spoznali ďalšie pamiatky nášho regiónu a užili si príjemný slnečný deň. Posledný deň mobility zažili španielskí žiaci typické vyučovanie na gymnáziu a celá škola sa zabavila počas prestávky na Latino Disco. Na záver sme si spoločne uplietli náramky priateľstva, odovzdali našim hosťom certifikáty a zaspomínali na veselé príhody a krásne spoločne strávené chvíle.

            Návštevu sme zavŕšili večerou v príjemnom prostredí a nezostávalo nič iné, ako sa definitívne rozlúčiť a ukončiť tento neskutočný týždeň plný zážitkov a nezabudnuteľných spomienok. Veríme, že sa s našimi novými kamarátmi opäť stretneme.

            Adela Snopová, Petra Kmeťová, Sarah Mozolová, II.A

          • Majstrovstvá SŠ vo florbale - SUPERPOHÁR 2024

          • V celoslovenskom kole vo FLORBALE chlapcov, ktoré sa konalo v Trenčíne 29. - 30.04.2024, sme obsadili 7. miesto. I keď to nie je popredné umiestnenie, chlapci podali bojovný výkon a právom im patrí poďakovanie za vzornú reprezentáciu našej školy.

            Školu reprezentovali: P. Adamkovič I.C, M. Barát IV.D,  M. Bujna III.C,  M. Gono IV.C, O.J. Hanák II.C, N. Janovics I.B, D. Joščák IV.C, A. Katrák VII.OG, J. Kerek III.C, A. Kollár I.A, M. Marko III.C, J. Pasovský I.C, T. Ševčík III.C, A.P. Škorec III.C, L. Valaský I.C 

            Mgr. M. Pavlík, Mgr. M. Pavlíková

        • ISTROBOT 2024
          • ISTROBOT 2024

          • 20.04.2024 sa na Fakulte elektrotechniky a informatiky STU v Bratislave konal 24. ročník medzinárodnej súťaže v stavaní a programovaní robota v súťažných kategóriách: Stopár, Sklad kečupu, Myš v bludisku, LegoSumo, Záchranársky dron a Voľná jazda.

            Tento ročník mal rekordný počet súťažiacich, 85 robotov zo Slovenska, Poľska, Česka a Nemecka.

            V kategórii LegoSumo s účasťou 38 robotov, zbierali cenné skúsenosti Michal Babala a Lukáš Štreicher.

             

            Mgr. Alžbeta Rybnikárová

          • Okresné kolo v MIX-VOLEJBALE stredných škôl

          • 25.4.2024 sa v telocvični OA a SOŠ TaS konalo Okresné kolo v MIX-VOLEJBALE stredných škôl.

            Za účasti 7 stredných škôl družstvo našej školy obsadilo 1.miesto a postúpilo do krajského kola.

            Školu reprezentovali: D. Baláži VIII.OG, S. Beličinová III.B, L. Bezáková IV.C, E. Eliaš IV.A, N. Fiantoková VIII.OG, D. Gregušová III.B, J. Jakub III.B, V. Laudon IV.C, T. Lukoťka III.D, V. Madarászová III.D,               I. Mazáň IV.A, K.E. Šrámková IV.OG

            Chlapcom a dievčatám k úspechu blahoželáme

            Mgr. Bakičová K.

          • Okresné kolo Súťaže mladých záchranárov civilnej ochrany

          • 24.4.2024 sa v priestoroch Zimného štadióna v Topoľčanoch po päť ročnej prestávke konalo Okresné kolo Súťaže mladých záchranárov civilnej ochrany. Za účasti 10 základných škôl z topoľčianskeho okresu sa naši žiaci osemročného gymnázia umiestnili na 7.mieste. I keď neobsadili popredné priečky, patrí im poďakovanie za vzornú reprezentáciu školy.

            Školu reprezentovali: Lea Kučáková III.OG, Daniela Humenchak III.OG, Filip Lukačovič II.OG, Emil Duleba II.OG

            Žiaci S. Ondrušová III.OG, A. Ondík II.OG, R. Dalloš II.OG, R. Kunocha II.OG pomáhali na stanovištiach ako figuranti.

            Mgr. Bakičová K.

      • Kontakty

        • Gymnázium
        • +421 38 532 47 47, +421 911 195 626
        • Ul. 17. novembra 1180, 955 01 Topoľčany Slovakia
        • 038/ 532 47 47
        • 038/ 532 64 47, 0911 195 626
        • Po - Pia 8.00 - 14.00 V čase letných prázdnin sú úradné hodiny pre verejnosť vymedzené od 8.00 do 12.00 hod.
        • Pre kontakt so zamestnancami uveďte na vrátnici meno zamestnanca. Súkromné mobilné telefónne čísla neposkytujeme.
        • Webová stránka https://gymtop.edupage.org/ sa v čo najväčšej miere snaží o dodržiavanie platnej legislatívy ohľadne prístupnosti webových stránok – novely č. 570/2009 zákona č. 275/2006 Z.z. o informačných systémoch verejnej správy a platného výnosu.
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje
    • Staňte sa naším fanúšikom